AAF și Muzeul de Fotografie în variantă franceză (3)

Dans le cadre d’un plan d’étude, de conservation et de valorisation des collections lancé par le Conseil général de l’Essonne, le musée met en ligne l’inventaire des collections au fur et a mesure de leur numérisation. Le Département de l’Essonne s’engage également dans la construction d’un nouveau musée avec l’aide scientifique et technique de la Direction des musées de France et le soutien financier de l’État et de la Région Île-de-France.

Ei, fii serios! Asta să facă AAFR? Sau, mai stiu, vre-un alt vocal gen Andrei Pandele sau Dinu Lazăr? Uite că se poate. Uite inițiativă de lucru cu statul. Nu pensii. Nu vrăjeli de doi lei. Să vă zic un secret: orice politician vrea să se asocieze cu un proiect interesant și gata făcut. Cheia e „gata făcut”. Nu merge cu avansat o pagina A4 scrisă în Word despre un proiect intr-un domeniu în care nu aveți experiență și stat în cur la o cafea. Birocrația nu își asumă riscuri. Ăia cu riscurile se cheamă antreprenori. Într-o lume în care fiecare potaie cu pantalonii rupți în fund face anchete jurnalistice și trage semnale de alarmă despre cum sînt cheltuiți banii publicului uitător la televizor, birocrația vrea sigur.

Etichetat ,

8 gânduri despre „AAF și Muzeul de Fotografie în variantă franceză (3)

 1. Antonim spune:

  Trebuia sa se numeasca Asociatia Fotografilor, (AF) dar s-ar fi incurcat distinsii membri in discutiile despre obiective si sisteme nestiind cand e auto focus cand e asociatia in discutie. Artisti? Te rog. Astia nu stiu ce e aia arta nici daca i-ar strange de gat. Ar da vina pe huligani si apoi si-ar strange ceata de mineri care ii pupa in cur si i-ar pune la bataie. Ar vrea ei arta, dar nu o recunosc nici in mijlocul muzeului. Batman! Batman! Ai nostri ar trebui castrati chimic, daca mai ai la ce, fiindca au bagat parul in ochi in tot sistemul de l-au indobitocit, numai ca sa aiba ei ce sa suga la batranete.

  • Criticul Foto spune:

   Cred că Clubul / Asociația / Cercul Fotografic Nufărul / Vulturașul / Orădeanul ar fi fost o alegere foarte fericită. Și, după rezultate, peste 150 de ani i—ar fi chemat pe ei, sau pe alții, toată țara să vină să fie șefii fotografiei și să devină AAFR. Dă, te rog, o căutare după articolul cu marmura de cavou. Stefan Toth nu știe dacă o să mai fie peste 10 ani, iar nevoile lui artistice se limitează la asigurarea pachetului de pamperși de adult.

 2. morpheus spune:

  Din păcate în România toată lumea face proiecte. Dar nu le termină aproape nimeni. Marea majoritate nici măcar nu trec de etapa stat în cur la cafea şi bătut câmpii. Statistic, cred că vor câştiga lejer leprele care văd prin ”proiect” o oportunitate de a mai băga în buzunar câţiva bănuţi făcând tot felul de fraude fiscale.

 3. morpheus spune:

  Apropo de aafr, imaginea cu popii prea fericiţi http://www.aafro.ro/evenimente/rezultatele-salonului-national-fotografia-anului-editia-a-iii-a-2012/ medalia de aur ? Despre ce naiba discutăm?

  • Criticul Foto spune:

   Despre un juriu redus mintal care preferă o imagine cu o pisicuță simpatică unui cadru complex, o poză cu un copil cu perfuzie unui cadru cu obiecte sanitare șamd. Facebook?

 4. morpheus spune:

  Nu le finalizează pentru că nu au niciun fel de viziune.
  Cunoşti vreun proiect românesc – de interes naţional mai mic sau mai mare, nu contează – dus la bun sfârşit? Şi care să aibă vreo importanţă în societate.

  • Criticul Foto spune:

   Da. Deși nu știu cît de românesc este: creștinarea României. Față de latinizarea care e discutabilă, consecințele noii secte se manifestă și acum.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: