Romeo Huidu (4)

S. B.: Ce tehnica utilizati?
R. H.: Folosesc Nikon inca din vremea lui 35 mm si am ramas fidel acestei marci. De cativa ani sunt posesorul unui Nikon D200, iar ca obiectiv de kit folosesc un 18 – 200 mm f:3,5-5,6 AF-S, care este un compromis din anumite puncte de vedere, dar care este foarte practic in iesirile la munte, unde trebuie sa am un bagaj cat mai usor. Pentru viata salbatica folosesc un Sigma 100 – 300 mm f:4 cu Sigma 1,4x care, montat pe un trepied sau monopied, la ascunzisul cortului de camuflaj, imi ofera acel cadru plin. Pentru macro folosesc un Sigma 150 mm f:2,8 care, in momentele de liniste, imi da posibilitatea sa fotografiez de aproape viata din natura.

Și cei doi se dezlănțuie. Ce tehnică utilizează. Ei bine, nu este vorba de masturbat înainte să ia camera, nu este vorba că pozează cu mîna stîngă subiectele importante, nu! Este vorba de un mod fandosit de a întreba ce aparatură vă produce aceste producții vandabile. Și răspunsul este pe măsura întrebării. Acest nou venit într-ale fotografiei lucrează încă de prin 1950 (!).

Mai aflăm că deosebitul artist nu are nevoie de pregătiri și de cunoașterea zonei înainte de ședința foto propriu-zisă. El are nevoie de un zoom cît mai încăpător. Iar deschiderea de 5,6 nu deranjază pentru că, tipic pentru hartiștii de ocazie, trage la prînz lucrările de bază. Oh, și trebuie remarcat cortul de camuflaj care nu poate lipsi din trusa nici unui fotograf de natură. Pentru că un animal, să zicem o pasăre, vede de aproape mai prost decît un avion de vînătoare, deci camuflajul funcționează!

Important este și acel „am rămas fidel acestei mărci” ca un salut respectuos față de Skin S.R.L. Mai precis un vă pup în fund cu consecvență, ce-mi dați? Și, în felul lui,are dreptate. Adică pentru Dinu Lazăr să se suie în tren este o aventură, iar el care se plimbă prin noroi pînă la glezne nu primește nimic?

Anunțuri
Etichetat

2 gânduri despre „Romeo Huidu (4)

 1. jarpefoc spune:

  Daca vrei sa vezi cat de dobitoc e un fotograf e intrebarea ideala.

  „Dar ce tehnica utilizati?”‘

  Hmmm, evident daca bagi si „respectul” dat de adresarea la persoana a doua plural, imbecilul se va umfla rau de tot in pene si sa te tii distractie dupa! Si sa vezi apoi zoomuri, difragme, lens-uri , body-uri.
  Cu cat e mai nul , cu atat crede si el ce spune.
  Foarte comic!Pe mine ma amuza, sincer.

  L-a intrebat unul pe Ackerman asta cica ce tehnica utilizeaza de ies pozele mai blurate asa si cu o chestie neagra in jur-si ala cica s-a uitat asa si zice sincer”ies asa ca e intuneric pe unde am fotografiat eu, prin baruri, de obicei.”

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: