Portretul clasic

Alex Dima știe totul despre fotografie. Are acces la un studio și mami i-a cumpărat un DSLR. Acum i-a scăzut riscul să stea cu golanii pe stradă pentru că petrece toată ziua în fața ecranului în Photoshop. El ne va spune cum stă treaba cu:

Prin această serie de portrete clasice am vrut sa probez acest mod de fotografie gen studio, iar în lipsa acestuia improvizaţia fiind un bun prieten am reuşit să obţin aceste rezultate. Scopul precis al acestor portrete este să prezint modelul pe un fundal liniştit, plăcut şi liber astfel încât întreg accentul să cadă pe model.

Adică să vedem și noi o tanti bronzată la solar cu rujul dat de model și niște lumină plată. Oare de ce nu predă și Dinu Lazăr la Dalles portretul clasic? Sigur i-ar ieși repede.

Etichetat

7 gânduri despre „Portretul clasic

 1. jarpefoc spune:

  SE cheama „Hraneste fotograful din tine!”. Nu mai bine s-ar duce la o ciorba? Dinu Lazar a inteles mai demult acest indemn!

  • bayazidb spune:

   Silviu tocmai tropăia că nu i-am văzut arta. Nu e desaturat în Adobe Photoshop, ci e Ilflord. Și am văzut arta și nu am recunoscut-o! Porbabil defectele cu scame și zgîrieturi nu sînt adăugate digital ci e chiar atît de neglijent, nespălat, ne-altele cît să producă așa o artă. Subscriu, mai bine ducea fata să îi dea o ciorbă. Să nu uit: jarpefoc este o altă personalitate a mea și nu a Criticului.

  • Vladimir C. spune:

   Băiatu ăsta și amicul lui (sunt doi, pentru mine interschimbabil) a avut un traseu incredibil. Norocul unui oraș mic, puterea forumului și ceva promovare din partea companiilor mari. Am o mare problemă cu cărțile lor (de fapt sunt ale lui Asfaltei) pentru că promovează inepții, pe care le-am văzut deseori reproduse prin diverse locuri. Ăștia sunt strămoșul comun al benzii foto. Interesant modul în care s-a folosit de starea de fapt din fotografia mioritică (:)) pentru a se propulsa. Pe principiul Thailanda se inundă, distribuitorii IT fac bani grei din asta.

  • bayazidb spune:

   Bayazid este și Banda Foto. E între comentariile care nu au ajuns să fie publicate.

  • Criticul Foto spune:

   Am folosit Ilflord și l–am developat la primul care avea cutia să facă asta. Nu știam că vînzătorul mă forțează prin lipsa de opțiuni în galantar spre arta în formă pură.

 2. O recomandare:

  Vasco Szinetar (b. 1948, Caracas) is a photographer and a poet. Well known for his series of self-portraits with writers (over a period of 30 years) such as “Frente al espejo” (In front of the mirror) or “Cachete con cachete” (Cheek to Cheek). Besides his blog, Szinetar is the author of several books (photos or poems).

  http://vascoszinetar.blogspot.com/

  • Criticul Foto spune:

   Ciudat. Primul portret, cel cu uber–șamanul Borges, are alb–negru. Garantat e Ilflord, nu ar fi ratat arta. Are aparatul foto în poză. Taie coate și capete. Ba chiar se reflectă neonul în ochelari. Nu deranjază. Să fie de vină ura vis–a–vis de români, că pare altfel? Cred că poza cu Cioran e de vină.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: