Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (38)

Îmi pare rău că a ajuns articolul ăsta în atîtea fragmente. Am început să creez pagini cu articolele lungi remontate. Și ăsta o să ajungă așa mai încolo. Dar acum iau o pauză ca și după Lazăr. Mi-e scîrbă de ciumații ăștia puturoși care fac tot posibilul să facă lumea pe măsură lor ca să se poată ridica de regi.

Te gîndiși tu boule (Egyed Ufó Zoltán) că poate și ăsta ar fi un motiv pentru care Criticul Foto rămîne doar Criticul Foto? Ca să nu ajungă rege peste troaca asta a voastră? A voastră e! Și voi vă jucați în ea. Articolele vor continua, dar eu iau o pauză. Oricum, să zici săru-mîna. Acum o să intri pe ușa din față în clubul pozarilor cu curs. După ce o să citească puțin din articolul ăsta Pandele poate chiar o să-ți strîngă mîna în loc să-ți ofere curu’ la pupat. O să te doară spatele de la atîta verticalitate, dar o să te recunoască lumea ca un bucureștean de departe.

Etichetat ,

3 gânduri despre „Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (38)

 1. Bad Or Good lansează un concurs de proiecte: http://badorgood.com/articole/concurs-proiecte-117/1

  Citez: „Proiectele se pot trimite oricând pe aceeaşi adresă de e-mail. Un material „valid” înseamnă o selecţie de maxim 25 de imagini, împreună cu o descriere a proiectului întinsă pe maxim o pagină A4 (textul este obligatoriu).”

  De ce textul nu este obligatoriu? O înşiruire de imagini fără un text explicativ rămâne doar o înşiruire de imagini. Banalitate. Mă uit pe site-urile editorilor BOG (http://ufo.oskar.ro/ , http://ciprianciocan.com/ , http://gserban.ro/) şi observ că lipsesc descrierile proiectelor postate, chiar şi legendele pozelor, explicaţiile. Văd serii de poze frumos aranjate şi atât. Punct. Asta îşi doresc să primească de la ceilalţi fotografi?

  Citez: „Nu ne interesează „artă fotografică”, nici cât de bun fotograf eşti, ci ne interesează subiectele tale şi modul în care reuşeşti să comunici prin fotografii observaţiile pe care le ai în ceea ce priveşte subiectul. Suntem dornici să găsim informaţie cât mai interesantă în fotografiile pe care le faci.”

  Din contră, eu cred că un bun fotograf reuşeşte să comunice printr-o fotografie, reuşeşte să transmită „cât o mie de cuvinte,” dar asta nu exclude sau nu justifică lipsa unui text explicativ. Un fotograf bun ştie ce trebuie să lase în cadru şi ce trebuie să excludă. Informaţie găsim în orice fotografie însă nu orice fotograf este capabil s-o sintetizeze. Dacă nu caută fotografi „buni” atunci ce sens mai are căutarea lor? Mediocritatea ne sufocă.

  Iniţiativa e lăudabilă. Sper să nu niveleze eventualele talente pe care le vor descoperi.

 2. Ozeneul spune:

  De la a fi scarbit de o situatie anume pana la jigniri e cale lunga pentru oamenii inteligenti. In cazul tau, ai reusit performanta sa devii exact ce urasti la modul declarativ. Un tip ingamfat, plin de sine, scarbit de oricine si orice vede si care nu se da in laturi de la insulte, injuraturi, invective de tot soiul. Tu nu esti critic, ci un obsedat nerealizat, cu puseuri de justitiar, care se crede si se vede deasupra „gloatei” care, de bine de rau, face fotografie si se implica in diverse proiecte. Ai mai reusit sa se vorbeasca de tine, de acord. Ultima oara eram intr-o cafenea cu 10 fotografi. Cafea buna, atmosfera, discutii relaxate. A venit vorba si de tine. Stii ce s-a discutat? Nu, nimeni n-a mentionat ce spui tu aici ;). Tot ce poti starni este un sentiment de mila colectiva si scarba. O scarba autentica fata de unul care ingroasa randurile anonimilor fara caracter. Esti inexistent, stiai? :)

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: