Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (25)

În această parte a doua Ufo își face mea culpa în fundal de lacrimi de crocodil, dar, evident, pe cu totul alte probleme. E adorabila ieșirea cu dacă nu era dat afară suferea și acuma… pardon? Nu v-ați văitat la TV și prin presă că loaza mai avea doar două săptămîni? Lecitină taică, că deja îți amintești selectiv ca Dinu Lazăr.

Apoi, scoate securea. Pe principiul „cine nu crede așa e un nostalgic nenorocit” (vs. comunism în România, vs. nazism în Germania de Est, vs. chiaburism la sfîrșitul Rusiei țariste, etc) și al nostru erou de Cluj (parcă din Cluj era) începe să explice cum cine vorbește de aprobări în scris nu face poze. Și mișcarea în sine este foarte inteligentă. După cum am stabilit mai sus, tocmai audiența lui este formată în mare măsură din proaspăt absolvenți de ceva (cu predilecție liceu) care vor da din cap bătrînește căci doar ale vieții valuri se sparg mai cu zgomot la ușa dormitorului părinților. Înțeleaptă manevra. Populistă. Cu succes garantat, la fel ca și falsa modestie cu pusul cenușii în cap sau denumirea de „gradiniță” pentru cursul lui pentru a-l scoate din anonimatul uniform al altor zeci de cursuri. Mă întreb, oare prolificul într-ale atelierelor foto Sorin Onișor nu cumva l-a călcat pe vreo bătătură pe vajnicul Ufo într-un moment în care nu avea ocaua mică la el? Sincer? Bravo lui! Amindorura, de fapt. Dar mi-e silă de mercantilismul ăsta de rahat vîndut drept realizare în viață. Un jeg care se luptă pentru o imagine trecătoare să producă ceva artistic? Cum să se ridice un suflet de lingău dincolo de meșteșugar și să aibă de zis ce? Poate dacă o să facă un proiect „Eu și fundurile pe care le-am tratat de hemoroizi”. Altfel nu văd.

Etichetat

2 gânduri despre „Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (25)

 1. doru spune:

  Criticule, dar ce parere ai de comentatorii (nu numai de la ufo ci de peste tot de pe net) care isi dau cu parerea sistematic la probleme si situatii pe care nu le cunosc deloc, fara sa aiba nici o informatie (tot ce spun se bazeaza doar presupuneri false). Boala?

  • bayazidb spune:

   1. e tare tare greu să absolutizezi. De unde: 2. Este logic imposibil să nu ai nici o informație, măcar că a citit titlul și are ceva. Nu de ajuns cît să îl ducă la bun sfîrșit. Și 3. Dacă nu cunoști deloc înseamnă că nu ai cum să comentezi. Trebuie să cunoști ceva, fie și numai destul cît să te legi la subiect.

   Ceea ce mă duce mai departe: ce e aia sistematic în contextul ăsta? E ca folosirea lui clasic in loc de convențional?

   Voi merge și mai departe: bravo lor! Comentează. Eu, în 2 săptămîni am devenit comentator de top aici. Și sînt mai mult de 7 oameni care citesc aproape zilnic ce e scris.

   Ce e cu fixația asta să ajungă fiecare doctor? Acum 200 de ani or fi fost toți la fel de specialiști în probleme de teologie, pe cînd popa era culmea întelighenției sătești? Îmi povestea mai demult o prietenă medic cum profesorul i-a adunat pe toți și le-a explicat că nu e cazul să dea diagnostice în afara specialității lor ci că facă o trimitere la consultație pentru că nu știu destul pentru altele. Doru, tu ești medic generalist?

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: