Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (24)

Să zicem că se întîmpla nenorocirea. Și puradelu’ pierdea bacu’. Așa. Și? Nu mai intră în veci la facultate să aibă mă-sa cu ce să se laude? Dar la ce-i trebuie facultate dacă ziceți că e bun? Cum zic țăranii? Școala nu te învață nimic. Sau zic: toți au diplome. Sau zic: în fotografie nu-ți trebuie diplome. Mișto. Nu-ți trebuie diplome. Ăsta e consensul. Și vine de la ingineri, economiști, absolvenți de drept, etc. Adică de ce? Ia citiți pe Fototutorial.

Adică sînt cei care nu au diplome legitime sau ilegitime de hartiști. Dar, altfel, pentru ei a fost loc de diplome și certificate.

Un gând despre „Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (24)

  1. jarpefoc spune:

    In tot ce se cheama arta , o scoala facuta prost te distruge, poate sa-ti striveasca mugurele de talent sau imaginatie . Vorbesc de o scoala facuta cu un imbecil care se crede profesor -el insusi de cele mai multe ori invatand de la alti imbecili.
    Fiind la inceput , candidatul la glorie ia de bun tot ce aude si incearca sa imite „operele” maestrului . Evident nu vorbeste nimeni despre mesajul unei fotografii, despre ce vrea sa exprime , ect . Su mai ales-atentie- nu vorbeste nimeni despre alti fotografi, cu adevarat „mari „. De a studia fotografiile acelora, de a se gandi cum si de ce au fost facute…Din contra, se incepe cu prezentarea portfoliului celui care tine cursul. Le prezinta ca slide_uri, umflandu-se de mandrie, ai zice ca are orgasme „arstistice ” la fiecare poza. Cotizantul la curs priveste si incearca sa bage la cap ca asta e arta , ca astea sunt opere valororase si ca asa trebuie sa faca si ei si nu altfel.Dupa amiezile discutia se muta pe aparate , care ce scula are.

    Si iata ca face unul doua stagii de genul asta si dupa aia umbla „dezlegat” prin lume. Se mai intalnesc la o cafea cu „maestrul” , mai pun de-o expozitie-desi el nici nu stie cum il cheama- mai mananca un fursec la o prezentare si „avanseaza”. Adica are un aparat mai bun ca cel de anul trecut, un obiectiv mai scump , si tocmai ce si-a luat un fisheye….
    Si timpul trece, vizitele se inmultesc , e mangaiat pe cap de „maestru” , il lauda la randul lui, isi face blog, da sfaturi pe BOG sau prin alte parti si devine cunoscut in comunitate. Si apoi isi zice „ia sa fac io niste workshopuri , ca sa impartasesc si altora una , alta”……Si istoria se repeta.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: