Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (6)

Revenind – în tot articolul nu văd morala zilei că TREBUIE să aveți foile sau NU publicați. Evident că tembelii din audiența lui Ufo deja gem și scrîșnesc că „așa e România”. Dar nu e așa! Voi sînteți așa. Voi cretinii cu „așa e în România” slogan care mustește pe site-urile rataților de la elevi de clasa a 4a pînă la beșiții ăia de la pensie ca Andrei Pandele și Dinu Lazăr. Păi vite încălțăte cît de greu e de priceput: nu aveți hîrtia, nu există publicația (în orice formă!). Care mai vrea detalii să caute pe aici după articolele pe tema pozelor furate. Și Ufo, taică, offside-ul e flagrant. E de zis mulțumesc că nu ești la daune ca publicist. În țări în care lumea nu se plînge cu așa e la noi se lăsa cu bănuți pierduți și nimeni nu comenta că în România se poate și nici nu plătești daune.
Oricum, apreciez politica dusă de Ufo. Pe de-o parte decide că în cazul Criticului Foto e vorba de lipsă de coaie pentru că nu-și publică fotografiile online. Mă rog, în părțile lui de țară problema genului în limba română este o problemă teribil de controversată și constat cu o plăcere perversă că Ufo e de ajuns de școlit în cele ale României încît să poată traduce liniștit că dacă e Criticul are coaie, că dacă avea ovare se chema Critica Foto. Ufo care apreciază testicolele Criticului Foto, simte nevoia să lubrifieze șezutul onorabilului domn Pandele care nu suportă la poponeața lui sensibilă de scăunel cu burețel de beizadea nomenclaturistă niște bătături așa vulgare cum face cînd îl ia vre-unul la fugă pe bloguri.

Etichetat ,

4 gânduri despre „Tudor Platon, Egyed Ufó Zoltán și ce mai iese de la cursurile foto din România (6)

 1. Gigi spune:

  Mai lasa-ne bai nene…Ufo stie foarte bine limba romana..chiar nu mai ai de ce aspecte sa te legi?

  • Criticul Foto spune:

   Dragul meu Gigi,

   Nu mă „iau” de cineva. Mi se pare ridicola abordarea lui. Cît despre cît știe sau nu știe, răposatul Pruteanu ar fi demonstrat că mai toți nu știu. Dar mai vine cîte unul care crede el că poate să–l certifice pe un altul.

 2. Ce simpatic e UFO când se alintă:

  „Teama de interdicții are un remediu: aprobările. Dacă ceri în scris să poți fotografia, și primești în scris un răspuns pozitiv, ai undă verde. Dacă însă primești un răspuns negativ, atunci fotografiatul cade de tot, nu mai poți face poze nici pe ascuns, că dacă ești prins, nu te mai bucuri de prezumpția de nevinovăție. În plus e pierderea de vreme cu scrisul cererii, cu umblatul în gol pînă primești răspuns, cu așteptarea nesfîrșită, etc. Dacă omul vrea să facă un proiect serios pe tema respectivă, merită făcut pasul. Pentru două-trei poze însă cîteodată e mai simplu să riști. ”

  http://badorgood.com/articole/frica-de-a-fotografia-oameni-115/1

  „În ceea ce privește criticile la adresa mea, sînt perfect de acord. Ar fi trebuit să fiu mai precaut, și să-l protejez pe Tudor. Mă simt vinovat pentru neglijența mea, și încerc pe cît posibil să-mi repar greșeala. Adevărul este că n-am fost destul de atent pentru că niciodată nu mi s-a întîmplat ca un acord verbal că pot să fotografiez să fi fost retras ulterior. Am pozat în sute de locuri unde a trebuit să cer acordul conducerii, inclusiv școli, și totdeauna un acord verbal a fost de ajuns. Am fost naiv, am greșit, clar și fără comentarii. Îmi asum greșeala, și sufăr din cauza ei.”

  http://oskar.ro/blog.php?id=1103

  • Criticul Foto spune:

   Interesant efect mai are și Internetul ăsta. Bayazid a venit printre voi acum o săptămînă gata să mă contreze și plin de planuri. Acum este de acord 100% cu mine. Pe de altă parte tu tocmai mi-ai oferit încă un exemplu că se poate. De imagine, de ce altceva o fi, dar ce scriu aici schimbă puțin cîte puțin deșertul fotografiei românești.

   Ufo, dacă citești, mulțumesc pentru articol. Ține-o tot așa și o să fie mai bine pentru toți, inclusiv pentru tine.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: