Extra la povestea jurnalistului abuzat de Adevărul (7)

Tot Tiberiu Lovin:

Sunt institutii de presa de neatins. Pentru cei mai multi, aia fara cohones, care stau pregatit cu periuta sa indrepte raul produs de mine ca le mai scot gunoiul de sub covor.

Serios? Asta a învățat de la școala de jurnalism din jurul aparatului de cafea? Dar el e reporter. Dar anumite lucruri nu se dau. Dar ăilanți sînt fără curaj, el are!

De fapt, cam aici s-a ajuns cu jurnalismul în România. Este acel șef mult blamat care le găsește știrea, care sună și îi dă cotarlei ceva să facă în viață. Știrile îi lovesc pe acești jurnaliști. Nu e că Ghioca s-a dus în Irac. Nooo. Șeful l-a trimis. Și piticania devine curajoasă de parcă ar fi făcut chetă cîntînd „Mamelor din lumea-ntreagă” și s-a dus cu aparatul compact să facă el reportaj. El nu a fost embedded și plimbat în safari pe niște trasee stabilite pentru a-i prezenta doar o anumită imagine ci el a făcut o cronică. Deci Tiberiu Lovin, o curcă beată și lăsată fără penele de la tîrtiță de un șef maniacal, are curaj. El, Tiberiu Lovin, e reporter. Și tot ce cacă la viața lui este o amărîtă de relatare dezlînată, dar prezentată cronologic. Javra asta face poze oamenilor băgați în ambulanță, dar pentru povestea lui nu are poze din redacție care să ilustreze situația. Vita asta încălțată e fotoreporter cică, dar nu sare cu imagini din ședințe. Normal, dacă nu i-a zis șeful „Grivei, șo pă el!” el de unde era să știe că trebuie să facă clic. Are și el limitările lui. Cică situația ar fi rea. De ce e rea? Pentru că lui nu i-au dat jucării noi. Și acum o caută pe mami să îi ia apărarea. Unde e analiza. Unde e povestea șefilor. Cică alții nu au curajul, dar oare el, încă o Albă ca Zăpada venită fată mare între violatorii din industria media, nu știe nimic de pus pe tapet din viața celor care cică ar avea ei probleme. Are păreri informate ca baba de la coadă din ’80 că așa și pe dincolo, dar unde e reportajul despre starea redacției? A fost acolo. A ținut pereții și a protejat unele scaune de praf. I-a cunoscut pe cei pe care lucrează acolo. Ba chiar a trăit și el evenimente, cot la cot cu ceilalți. Și unde e povestea? Maaaami! Copiii ăștia sînt răi și nu mă lasă să mă joc cu ei! Reporter? Hahahaha

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: