Fain art fotografie

Îmi povestea un cititor de un un hai să-i zicem student de la Dalles, de dinainte să-și fi înfipt burta Dinu Lazăr, care avea temă NATURĂ MOARTĂ și nu avea idee ce e aia, credea că e vorba de cadavre căci și școala flamandă cînd picta natură moartă punea cîte un fazan mort pe masă. Sau măcar niste picioare de porc, ceva! Apropo de natura statică a țopîrlanului de Moiceanu.

Pe scurt, fine art este o chestie de nedefinit pentru un tractorist ca Toth (parcă așa îl cheamă pe auto-votatul șef de trib orădean) deci se lasă în original. În timp, va începe să fie un gen cunoscut și de plebe și va urma o traducere a la Moiceanu în „artă fină”. Asta dacă nu se impune Pandele care nu crede la mintișoara lui că există fotografie de artă și care a promovat deja de două ori (din două ediții??!) în juriu, deși pe blog e scîrbit și detașat de parcă ar fi fost ceva ce a avut loc în altă țară.

Cum știu că bivolii fotografiei de la Bumbuț (cel mai bine plătit zice gașca lui) din Baia Mare pînă la Ozolin Dușa din Ieși, trecînd prin toată țara vizitează paginile acestea poate unul va pricepe că dacă nu ai de unde alege nu înseamnă că trebuie să ai ceva trecut în darea de seamă. Deh, copiii gardienilor de pușcării sovietice, produsele școlilor ceaușiste deveniți acum capitaliști, dar parcă tot cu metehnele vechi. Să rămîn eu frustrat în istorie și România cu măcar un concurs onorabil, că integru nu cred că o să fie.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: