Dinu Lazăr și Sony Nex 5 (3)

Tot de la Dinu Lazăr citire:

poti face si imagini obisnuite, normale, cu placere, autofocusul reactioneaza suficient de repede, si expunerea este excelenta ( vedem si histograma atit inainte cit si dupa expunere)

Asta predă el cursanților pe o sumă nu tocmai mică? Suficient pentru ce? Unii preferă încă ceea ce numește el focus (din engleza în care abia îngaimă cîteva cuvinte la nevoie) manual. Alții au nevoie într-o fracțiune de secundă (fotografii de animale în general). Oare acest aparat unde se situează? Nici el nu știe, clar e un timp mai scurt de 10 secunde.

Și histograma e măsură expunerii? Nu-i de mirare că cititorii ajung să facă imensa greșală să considere că nu există „expunere corectă” cu așa învățători. Da, la cît merge mintea lui Lazăr nu există expunere corectă. Dar totuși există. Amețitor, nu?

Etichetat

3 gânduri despre „Dinu Lazăr și Sony Nex 5 (3)

 1. Fane Babanu' spune:

  Eu am impresia ca ii acorzi prea multa atentie broscoiului astuia. Eu incep sa ma cam plictisesc si nu cred ca are mare rost, poate papitoii aia de se duceau la curs la Dalles, ar fi nimerit si pe meleagurile astea, ale tale si poate macar unul dintre ei ar fi inteles ca isi arunca banii degeaba dar acum, „Conu’ Dinu” suge cascaval de la unii atat de batuti in cap incat sunt slabe sanse sa ajunga asa ceva la urechusa lor si mai slabe sa fie si prelucrat de neuronii lor de bibilica.

  • Criticul Foto spune:

   Și cu toate astea este un exemplar remarcabil. Reușește prin tîmpeniile lui să acopere cam toate chestiile cul ale parvenirii în artă. De la Ken Rockwell la diferența de două puncte pe scala lu’ Gigi din Pantelimon între un 50mm f/1.8 și un f/1.4. Dacă vezi asta ca pe un meci de fotbal românesc cu cine a mai flegmat pe cine, atunci sînt foarte de acord că devine plicticos ce e scris aici. Eu intenționez să pun niște jaloane pe unde să se poată călca. Din lene abordez aceeași papițoi cu aparatul foto pe burtă. Cum nu mă ajuta personal cu nimic ce e scris aici (dincolo de reconfirmarea că mai sînt și altii care văd lipsa hainelor împăratului) nu caut subiecte noi. Sînt probleme de care mă împiedic și pe care le marchez. Cu alte cuvinte amuzamentul este un efect secundar și nu un scop. Ceea ce mă scoate clar din tagma jurnaliștilor.

   Nu am nimic personal cu ăștia care apar pe aici deși lor probabil că li se pare că ar fi o ură neîmpacată. Alții sînt cei care să le aducă reproșuri. Pe ăștia mai importanți am avut neplăcerea să îi cunosc, dar nu pot spune că am pierdut sau cîștigat ceva dincolo de un „și ăsta e la fel cu ceilalți”. Mai mult, intimitatea criticului foto ajută și la o detașare. O zic cu mare părere de rău, dar contaminarea cu cancanurile astea este atît de mare încît, cum zici și tu, trebuie să se lase cu țițe, sfîrcuri, muci și mațe. Aici nu este un canal de divorțuri, mă înțelegi? Nu vine aia și cu ăla și se scuipă cu audiență. Este un mod de a centraliza niște gînduri. Așa cum am comentarii private care nu ajung să fie publicate, așa cum am turbați ca puțulică ăla de la Craiova (nici ei nu ajung deobicei să fie acceptați), așa cum tai remarcile redundante sau comentariile care pur și simplu dovedesc neînțelegerea autorului, la fel cei care apar aici se publică online și apoi șterg din comentarii. Unii sînt pe piața asta pentru a colecționa comentarii de tipul „super” sau „vai maestre, cum le știți”. Alții au alte motive. Alții (Pandele de ex) aveau trepăduși ca Răgălie care să mai perieze din comentarii.

  • Fane Babanu' spune:

   Da, eu admir chestia asta, admir ca ai timp sa-ti pese intr-atat. Ca-mi place sa ma mai si amuz si slava cerului, cu pampalaii astia e mult loc de amuzament, e partea a doua…

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: