Dinu Lazăr și Sony Nex 5 (2)

Alte calități Sony Nex 5 în viziunea Dinu Lazăr:

poti face panoramice excelente instantaneu si fara probleme poti face fotografii acolo si unde pina acum era imposibil fara computer, si anume la contraste mari, cu functia integrata auto-HDR care mai e si configurabila in limite incredibile poti face fotografii la intuneric fara probleme – aparatul face mai multe declansari, le lipeste automat, le proceseaza instantaneu si se obtine o imagine fara granulatie, sau cu o granulatie infinit mai mica decit folosirea unei sensibilitati mari la o singura imagine poti seta aparatul sa declanseze cind persoana vizata zimbeste – asta e chiar miraculos, tii aparatul in mina si declansaza automat cind imaginea modelului este clara, bine expusa, si zimbeste, si tine si ochii deschisi.

Serios? Deci Dinu Lazăr care umblă prin oraș cu brandul fotografu’ și care se dă profesionist are nevoi de profan? Dinu Lazăr care le pretinde cursanților fotoșop instalat (chiar și fără licență) și îi învață pe ai săi elevi cum să dea cu drujba prin setările de finețe, ei bine el glorifică lucratul cu procesorul din cameră? Interesant. Dinu Lazăr care sforăie dictoane despre cum e cu compoziția și focusul pică în posterior la un aparat care face totul automat?

Dinu Lazăr care predă altora nu își dă seama că argumentul al doilea din acest citat și al treilea sînt ambele HDR? Sau HDR este doar efectul acela artificial scos în unele fotografii populare pe Internet? E vorba de imbecilitate, senilizare sau doar limbi de pandele în chiloții reprezentanților de vînzări de aparatură digitală.

Etichetat ,

8 gânduri despre „Dinu Lazăr și Sony Nex 5 (2)

 1. costelush spune:

  o fi primit si el moka o acadea dasta si acu are gura dulce…aia sunt multumiti ca dl hartist (regizor, actor, fotograf, etc etc) le face reclama la acadele…

  • Criticul Foto spune:

   Omul are o marcă proprie. Formată în timp. Că împăratul nu are haine, e altă poveste. Și povestea aia este teribil de neinteresantă pentru importatori. Mi s-a trimis o legătură de horor cu niște poze puse de Lazăr pe facebook (se pare că e tare necesar să fii pe acel site). În pozele alea (multe, proaste, de nivel marca Dinu Lazăr) mulți corporatiști vroiau să dovedească cum muncesc și trăiesc pentru a-și da banii importatorilor. Lăutari, cap de afiș, Lazăr și un gurist specialist în cărat boxe și amplificatoare pentru alții, bun prieten cu alt junalist (Ghioca).

   Problema e cum să dovedești că dacă are ochii lungi și piele gălbie nu este neapărat maestru în kung-fu.

 2. costelush spune:

  mai e unu care promoveaza aparatul asta. evident ca e amic cu mai sus numitul hartist. este vorba de tov barsan de la orasul. foarte interesant personajul. avea de gat un cannon, acu a trecut la acadeaua asta de sony. cea mai tare faza cu barsan a fost anu trecut la circ (poate locul nu intamplator) cand a fost premiat de cine credeti? de nikon (LOOOOOOOL) el fiind cannon-ist. bine, personajul n-are nicio treaba cu fotografia. in fine. a! sa nu uit inca una tare da lu’barsan. prin luna februarie, EVZ i-a promovat o excursie, parca cea din zona fundeni-obor. au fost niste comentarii tari. e, si eu am spus acolo ca in afara de cercul lui mic de aghiotanti, nimeni nu poate dovedi ca este membru al acestei asoc. foarte interesant, la cateva zile dupa a anuntat ca se vor face inscrieri in asociatie. scuze ca am sarit de la maestrul dele la tov. barsan. inca unu din gasca lor, care promoveaza si el ceva, este dan moruzan. ala e mai finutz, face reclama la Ricoh GX200. si sa vezi ce se mai lauda cu el, ce poze de strada bengoase face m-nealui. unu si unu

 3. Jakky ecs spune:

  Ce nu ar face fotografii de trotuar pentru o acadea.

  • Criticul Foto spune:

   Să slăbească. Să devină mai puțin dezgustători. Să schimbe apa înainte să facă baie. Să piardă libidinoșenia. Să caute în ei și nu în alții „arta”. Să nu se bazeze pe comentariile multora. Să gîndească singuri.

   Mai continui? Cred că aș putea să scriu cîteva minute bune înainte să îmi pun problema „și mai ce”.

 4. eu? spune:

  Ce te faci daca mergi angajat la o inmormantare? Vii fara poze? sau intorci aparatul cu fundul in sus a.i. :( se transforma in ): si poate prostesti masinaria.

  • Criticul Foto spune:

   Depinde ca ce mergi. Dacă ești șoferul dricului, sprijini mașina. Dacă ești gropar stai să te vadă lumea ce negru la inimă ești și nu o faci pe gratis. Etc.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: