Scursurile comunismului

Pentru că mai toți prietenii acestor însemnări sînt mai de dincoace de 20 de ani. Puțini vin din anii ‘80 sau mai de dinainte. Majoritatea figuranților de aici sînt produse mai noi ale unei școli ucise de niște parveniți.

Cum se poate că din cîți oameni au făcut treabă bună în România să fi rămas numai ultimele scursuri? Din toata fotografia de arhitectură ce a rămas? Au rămas cîteva fotografii făcute de oameni care nu aveau legătură cu fotografia, dar au ținut să imortalizeze anumite evenimente. Și Pandele. Javra oportunistă și incultă care dacă a făcut școală de profil e bun să știe ce e aia și cu ce se mănîncă. Și în urma lui calcă un alt incult și parvenit Vlad Eftenie. Și alții ca ei care probabil nu ar fi trebuit să fie promovați la simțul proporțiilor pe care îl au și cum nu știu ce e aia linie dreaptă.

Din portrete a mai rămas Dan Dinescu. Oribil la arhitectură. Atroce. Dar un portretist de o finețe deosebită. Vorbesc de perioada pre-digitală. Acum parcă s-a dus acel ceva. Am fost surprins ca Florin Iaru scriitor să poată să vină la înaintare cu niște fotografii neprotocolare, dar niște portrete cum Lazăr nu a produs în viața lui cu tot cu lumină de studio. Deh, Lazăr tocmai aflarăm că e și actor.

Și atunci? Oameni ca Iarovici au lăsat niște cărți în urma lor. Dar șobolanii roșii ce lasă? Mă uitam denuăzi la Galen Rowell al României de apus de comunism: Moiceanu. Ochișorii ăia de nevăstuică care ar face orice și care nu se rușinează cu oportunismul său. Bleah!

Etichetat ,

3 gânduri despre „Scursurile comunismului

  1. costelush spune:

    cei care se simteau in plus prin romanika au taiat-o in afara, vezi cosmin danila. cei care mai sunt in tara lui pandele voda isi vad de treaba lor nefiind interesati sa apara in luminile reflectoarelor studiourilor celebrilor „fotografi, actori, arhitecti, etc” de pe aici.

  2. fotografu spune:

    Ce haios! zici de iarovici. Vezi ca maninci rahat cu linguroi. Habar n-ai de nimic

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: