Reacții la cazul Onișor

De pe blogul anterior mai pescuim:

Andrei Crac: […]Daca treaba cu „Groza” e asa cum ai descris-o tu, inseamna ca omul asta a pierdut orice urma de credibilitate ca fotograf de reportaje. Sunt curios daca o sa ajunga sa inteleaga asta.

Asta-i problema cu Internetul, toți scriu, chiar și criticul foto. Păi dacă se ajunge să aibă pareri și curcile despre credibilitate! Tanti, tot ce vezi la TV și în ziare este produsul unuia care la comanda altuia vrea să vîndă ceva. Și acel ceva ești tu – consumatorul. Credeam că în plină eră digitală, cînd toți guvizii se dau în fotoșop, generațiile mai de dupe Dinu Lazăr să înțeleagă ca nu tot ce apare la TV e de mîncare. Și totuși, uite că nu. Cît despre premiile internaționale în fotojurnalism, să vă zică taica (la voi în sat nu pare să fi ajuns): mațe, bale și alte fluide, toate pe un fundal dark, merge și asfalt dacă ajută la credibilitate.

Etichetat

2 gânduri despre „Reacții la cazul Onișor

 1. Ariel Harvisham spune:

  Problema lui Sorin Onișor este că vorbește gura fără cap. În acest interviu [ http://www.fotografa.ro/index.php?cmsID=3&newsID=2131 ] Sorin Onișor, masterand în istorie și doctorand în antropologie, participant la numeroase concursuri de fotojurnalim și Fotograful Anului 2010 AAFR, afirmă: Plec tot timpul prin sate, acolo e lumea mea si reusesc foarte bine sa ma apropii de acei oameni, pentru ca ma cobor la nivelul lor.. Fotograful-zeu „se coboara la nivelul lor.” Mda.

  _
  Pentru a facilita comunicarea cu cititorii acestui blog vă recomand introducerea unui widget cu ultimele comentarii postate pe blog sau un RSS pentru acestea. :)

  • Criticul Foto spune:

   Există RSS. Dacă direcționați cititorul dvs. către adresa paginii de bază ar trebui să se descurce. Dacă nu, https://amintirifoto.wordpress.com/feed/ este legătura pe care o căutați.

   Cît despre Onișor, îmi displace faptul că i se găsesc atîtea neajunsuri cît este jos. Măcar să își revină. Pe de altă parte citesc că deja și-a băgat jumate din familie în bisnis cu soția luînd premiu din partea juriului lui (pentru ramoliții de la AAFR care militează pentru pensie conflict de interese probabil înseamnă ceva legat de dobînda de la bancă) și din „elevii” săi luînd alte premii. Faptul că fură mi se pare puțin relevant cînd pînă și artele sînt dominate de odraslele securiștilor, dar e cam imoral să anunțe pe de-o parte că el nu știe, și pe de altă parte să fie de ajuns de competent să țină cursuri.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: